Volontärarbete på Kangaroo Island

Just nu är jag så GLAD! Ja, som jag skrev i förra inlägget så funderade jag på att lämna Melbourne. Delvis för att jag tvekade på om jag skulle få jobb eller inte, men även för att jag har känt en längre tid att varför stanna i en storstad & jobba med något som jag lika bra kan göra hemma? Jag har fått några svar från barer, men efter att ha haft lite peptalk av både mamma & pappa igår så bestämde jag mig för att inte stanna här. 
 
Så jag började söka efter volontär arbete. Jag har så länge jag kan minnas velat jobba med djur, speciellt djur som är omhändertagna pga olika orsaker (skador, övergivna etc), & största orsaken till att jag skulle ha åkt till Karibien skulle vara för att få göra just det här. Redan för flera år sedan försökte jag hitta volontärjobb utomlands med djur, men utan framgång eftersom de flesta går via en organisation som man måste betala sjuka summor för. Men nu har jag hittat ett härligt ställe, talat med ägaren & antagligen nästa torsdag åker jag till Kangaroo Island.
 
Kangaroo Island är en ö utanför Adelaide. Stället jag kommer volontärarbeta på heter Paul's Place, Wildlife Sanctuary. De har allt från fåglar till ormar, från koalas till kameler, från hästar till kängurun. Dessutom stod det att det är till fördel om man är bra med hästar, & det har jag ju en hel del erfarenhet av så om det finns jobb med hästar är det en grym bonus! Det är även ett ställe dit turister åker för att få se dessa djur utan att vara tvungna att gå på zoo (jag stöder inte zoo industrin längre ALLS), & när man kollar på facebook har det här stället fått så extremt bra respons & fem stjärnor på TripAdvisor & FB. Jag kommer att ta hand om djuren & turisterna med två andra manliga volontärarbetare & kommer bo i en stuga bredvid stranden. 
 
En del av orsaken var också att jag inte är i behov av pengar just nu. Eller ja, om någon har i överflöd får ni ju gärna dela med er, MEN jag har tillräckligt för att klara mig här en par månader + min Nya Zeeland resa. Jag får alltså mat & boende gratis i utbyte för min hjälp på det här stället, så kommer inte spendera pengar heller. Så jag prioriterade så, att jag helt enkelt hellre har en fantastisk sista tid i Australien, känner att jag gör något fint & samtidigt får en unik upplevelse & ett härligt minne för livet, istället för att servera mat & hälla drinkar åt fyllon, precis som jag gör hemma. 
 
& det känns som ett jävla rätt beslut mina vänner, ska bli SÅ spännande. & vem vet, kanske jag övervinner min rädsla för ormar här?! Haha, knappast.
 
Om ni trycker HÄR kan ni komma till deras hemsida!